14.12.2018 / 19:00

Наглите промени со даноците можат да бидат штетни за индустријата

Наглите промени со даноците можат да бидат штетни за индустријата, ќе беше многу поразумно да се продолжеше и понатаму со рамниот данок, истакна во интервју за ПресингТВ , Патрик Мартенс, директор на Делегацијата на германското стопанство во Македонија.

Во интервјуто Мартинс  зборува за прогресивниот данок, дали тој ќе донесе бенефит или штета за македонската  економија, што ќе значи тоа за  германските компании кои инвестираат во земјава , дали македонската економија ќе биде помалку конкурентна во однос на соседните земји.  Дали очекуваат подобрување на деловната клима во земјава­, кога  дуалното образование ќе ги даде прввичните резултати.  

 

 

Најнови видеа