11.12.2018 / 15:03

Мицевски: Очекувам пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да бидат компактни против уставните измени

Очекувам пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ да биде компактна во расправата против уставните измени.  Довербата што ја имавме со оние осумтемина пратеници е нарушена, вели во интервју за Пресинг ТВ,координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски.

Тој телото за помирување го нарекува тело за порамнување преку кое треба да се заврши работата за дел од обвинетите од 27 април и дека доколку власта сакала помирување ќе го прифатела нивниот предлог закон.

Мицевски е јасен дека во телото за помирување нема да учествуваат, но оти будно ќе ја следат неговата работа.

Тој не очекува заедно со претседателските избори да има и парламентарни, но ако резултатите бидат позитивни ќе бараат и предвремени парламентарни избори.

Најнови видеа