05.01.2019 / 11:05

Колку ќе потрошите за божиќната трпеза?

Посно гравче, пита со праз или зелка, посни слатки, урми и суви смокви, овошје, риба се основниот прилог на секоја Бадникова вечера. Една ваква трпеза за Бадник и Божиќ, едно семејство во Македонија во просек ќе го чини околу 2000 денари.

Еве што изјавија во уличната анкета случајните минувачи на прашањето колку ќе потрошат за божиќната трпеза.

Најнови видеа