Ивон Величковски: Да не се носат избрзани решенија, широка влада можен излез од политичката криза

Со лидерот на Либереалната партија Ивон Величковски разговараме за актуелните политички случувања. Кои се опциите за излез од политичката криза по референдумот? Дали е можно 80 пратеници во собранието да го поддржат договорот од Преспа? Дали нешто би смениле предвремените парламентарни избори? Каква ќе биде улогата на меѓународната заедница? Величковски апелира на разум и порачува да не се носат избрзани решенија. Широката влада ја предлага како решение за излез од кризата.

Најнови видеа