22.11.2018 / 11:07

Договорот од Преспа е неуставен, името се брани во ОН, а не во Брисел

Македонија 20 години води погрешна политика за спорот за името. Спорови за имиња на државите не постојат и битката за зачувување на уставното име треба да го водиме во Генералното Собрание на Обединетите нации, а не во Европската Унија.

Каде што настанал проблемот таму треба да се реши, нагласува професорот Игор Јанев во интервју за Пресинг ТВ.

Погледнете го интервјуто со професорот по меѓународно право и еден од најдобрите познавачи на оваа проблематика.

 

Најнови видеа