15.12.2018 / 10:00

Дали поскапиот паркинг ќе го исчисти загадениот воздух?

Двојно поскапи цени за паркинг во Скопје во услови на зголемена загаденост. Онаму каде што сегашната цена изнесува 35 ќе се плаќа 70 денари, зоните каде што се наплаќа 45 денари паркирањето ќе поскапи на 90 денари, а најскап ќе биде паркингот на Водно и на улицата Максим Горки каде паркирањето наместо 100 ќе изнесува дури 200 денари за еден час.

Ваква одлука донесоа советниците во Град Скопје на предлог на градоначалнникот Петре Шилегов. Одлуката за поскап паркинг ќе се воведува кога два дена по ред штетните честички во воздухот ќе бидат над 200 микрограми на кубен метар.

Најнови видеа