06.10.2018 / 9:10

Арсовски: Не е невозможно да се обезбеди двотретинско мнозинство во Собранието

Се уште верувам дека може да се обезбеди двотретинско мнозинство во Собранието, но со оглед на  радикализацијата во ставовите на двете партии тоа ќе биде многу тешко, вели во разговор за „Пресинг ТВ“, политикологот Петар Арсовски.

Tој објаснува дека во моментов само ДУИ е против избори бидејќи се надеваат на поддршка на пратениците за договорот во Собрание, но оти ако договор нема сигурно и тие ќе бидат за избори.

Најнови видеа