Интересен момент од денешното судење за случајот „Рекет 2“ беше признанието на првообвнетиот Бојан Јовановски поврзано со обвинителката во овој процес Вилма Рускоска.
Според Боки една од причините зошто се приклучува кон барањето за изземање на Рускоска е нејзиното однесување кон останатите обвинети во овој случај.

Рускоска бараше од мене лажно да сведочам како Милевски и да ја обвинам Ременски за вмешаност во овој случај-тврди Јовановски.