Проф. Илија Велев на Фејсбук  ја објави еволуцијата на македонката азбука. Тој ја дава стотата стрница од негвтва книга „Св.Кирил и Методиј“ рамноапостоли и сесловенски просветители“ , што во 2016 година ја издаде УКИМ.