Вработените во администрацијата на Собранието реагираат дека во законодавниот дом не се почитуваат препораките од Комисијата за заразни болести за работење во смени или по систем на ротација, објави Курир.

Реагирале до генералниот секретар на Собранието, Цветанка Иванова, но ниту едно од нивните барања не било усвоено. Дополнително, посочуваат дека во моментов Иванова и еден од нејзините заменици се позитивни на коронавирус.

Целиот текст овде.