Граѓаните во моментов не можат да проверат дали се наоѓаат на листата за добивање на финансиска помош од Владата во висина од 6000 денари, што следи согласно четвртиот пакет мерки за справување со последиците од Ковид 19, затоа што листата во моментов се ажурира.

Сепак, граѓаните ќе мора да почекаат листата да биде достапна со цел навремено да проверат дали се дел од истата.