Ознака: помош
Економија

Државната помош не стигнала до 753 вработени лица-181 работодавач не им дале плати на вработените

пред 4 мес.
Македонија

Заев: Финансиска поддршка од 9,9 милиони евра за 6.000 угостители со 17.000 вработени

пред 5 мес.
Македонија

Предлог на европратеникот Андреас Шидер-За излез од чорсокакот со Бугарија да се повикаат странски историчари

пред 5 мес.
Економија

ССК: Неповратна финансиска помош за спас на туризмот и угостителството

пред 6 мес.
Економија

Близу 7.000 вработени не земале плата во февруари во очекување на државната помош

пред 6 мес.
Македонија

Обвинителството смета дека некој му помогнал на Сашо Мијалков за бегството

пред 7 мес.
Економија

Бектеши: Не прифаќам ултиматуми, угостителите доволно беа поддржани

пред 7 мес.
Македонија

Владата одобри набавка на вакцини одобрени од СЗО за употреба во итни случаи

пред 7 мес.
Економија

Бесими: Компаниите кои ќе инвестираат во развој, нема да ги враќаат средствата од финансиската поддршка за плати

пред 7 мес.
Економија

Со петтиот антикризен пакет 50 милиони денари поддршка и за 120 радиодифузери

пред 7 мес.
Македонија

Приватните стоматолози бараат Владата да ги внесе и нив во петтиот пакет мерки

пред 8 мес.
Економија

Туристичките агенции не прифаќаат кредити, бараат финансиска поддршка за плати

пред 8 мес.
Економија

ССМ: Владата да обезбеди финансиска помош и поддршка за компаниите

пред 8 мес.
Економија

Фотографите и камерманите формираа комора за да добијат помош од Владата

пред 8 мес.
Економија

Музичарите бараат помош од Владата

пред 8 мес.
Македонија

Приватните стоматолози на раб на егзистенција, бараат од Владата директна финансиска помош

пред 8 мес.
Економија

Угостителите бараат Владата да објави колкава е искористеноста на финансиската помош

пред 8 мес.
Економија

Туристичките агенции бараат од Владата да не ги заборави во новиот пакет за помош

пред 8 мес.
Магазин

Невработените преведувачи и толкувачи бараат од Владата да бидат опфатени со мерките за помош

пред 8 мес.
Економија

Занаетчиите бараат да бидат опфатени во петтиот пакет антикризни мерки

пред 8 мес.