Претседателот Стево Пендаровски одговарајќи на прашање за можни избори рече дека тоа е прашање на луѓето кои ја сочинуваат и предвоат Владата но оти за ови прашање е јасен е Уставот кој има 61 потпис од 120 пратеници тој е на власт, а ако сакаат да одат на предвремени избори повторно 61 глас го распушаат Собранието.

Мислам дека минимум додека не ги затвориме до крајот на годината овие битни прашања не би требало да одиме на предвремени избори. Сакам да ја видам државата интегрирана во НАТО и со почнати преговори со ЕУ и да се направи попис-објасни претседателот.