Претседателот Стево Пендаровски и оваа година не го посети гробот на Гоце Делчев во цркавата Св.Спас. Наместо таму, шефот на државата се сети на македонскиот великан на Твитер каде нашиша.

118 години од смртта на водачот на македонското револуционерно на националноослободително движење.

Во чест и сеќавање на македонскиот револуционер, делегацијата од Кабинетот на македонскиот претседател ја предводеше генералниот секретар Миле Бошњаковски.