Ознака: Гоце Делчев
Регион

Гоце Делчев го нема во листа на значајни бугарски историски личности

пред 1 месец
Македонија

Румен Радев со нова порака: Кога ќе ги впишете сонародниците на Гоце Делчев во уставот, тогаш ќе бидете модерна држава

пред 4 мес.
Македонија

Румен Радев пак си го присвои Гоце Делчев

пред 5 мес.
Македонија

Гоце Делчев годинава ќе се спаси од гости од Бугарија

пред 5 мес.
Интервју со професоркта од Институтот за национална историја

Проф. Катерина Тодороска: Никој не може да ни наметне обврска за заедничко чествување на Гоце Делчев

пред 5 мес.
Македонија

Ѓоргиев призна дека крајната цел е заедничко чествување на Гоце Делчев

пред 8 мес.
Македонија

Koвачевски се плаши да каже дека Гоце Делчев е македонски револуционер

пред 8 мес.
Македонија

Дали е Лазо, дали е Тито?! Нит е Лазо, нит е Тито, тук е Таче!

пред 8 мес.
Македонија

Ќе побара ли Владата на Ковачевски од Грција спомен куќа на Делчев во Кукуш?

пред 8 мес.
Интервју во пресрет на 4 февруари

Проф. Никола Жежов: Македонците и Бугарите не треба заеднички да го чествуваат Гоце Делчев, апелирам на достоинство и смиреност

пред 8 мес.
Македонија

Чествувањето на Гоце Делчев да биде мирно и достоинствено, Скопје и Софија да ја смират реториката

пред 8 мес.
Регион

Македонија не е ни спомената: Бугарија и Грција ќе подигнат споменик на Гоце Делчев во Баница

пред 10 мес.
Македонија

Еднаш е случајност, вторпат намера: Власт пак цензурира песни

пред 12 мес.
Македонија

Отворена реинкарнација на македонскиот неоврховизам и бугарскиот неофашизам: Гоце Делчев во сенката на „Цар Борис Трети“

пред 12 мес.
Спорт

Бугари се фотографираат пред споменикот на Гоце Делчев (ФОТО)

пред 12 мес.
Илустративниот историски час на Бујар како „големи мисли од малиот ум“

Сликата на Гоце Делчев во кабинетот на Радев, за Османи е доказ дека тој е „заеднички“!

пред 1 година
Македонија

Димитар Љоровски нов член на историската комисија, утре и задутре нова средба за Гоце Делчев

пред 1 година
Македонија

Бугарско знаме на споменикот на Гоце Делчев

пред 1 година
Македонија

Како Пендаровски ни го запечати со изјавата дека Гоце Делчев е Бугарин!

пред 1 година
Македонија

Koвачевски многу бил уморен за да оди на гробот на Гоце Делчев

пред 1 година