Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски хронолошки ги наброја ветувањата на СДСМ за изградбата на Клиничкиот центар. Ветувањата почнале во април 2017 година, а како што пишува Мисајловски, сега во мај 2021 година, нема ниту Клинички, ниту ништо.

АПРИЛ 2017
– Сдсм : Клинички центар ќе изгради новата реформска влада
ЈАНУАРИ 2018
– Владата уште мисли каде да го гради новиот клинички центар
МАРТ 2018
– Новиот клинички ќе се гради близу психијатриската болница во Бардовци
МАРТ 2018
– Владата одлучи новиот клинички ќе се гради во Злокуќани
НОЕМВРИ 2018
– Изградба на нов клинички до крајот на годината
ЈУНИ 2019
– Наесен почнуваме со градба на клинички
ОКТОМВРИ 2019
– Изборите нема да ја запрат изградбата на клинички
ЈАНУАРИ 2020
– Годинава ќе поче изградбата на клинички во Ѓорче Петров
СЕПТЕМВРИ 2020
– Новиот клинички дефинитивно ќе почне да се гради ………….
МАЈ 2021 НЕМА НИТУ КЛИНИЧКИ НИТУ НИШТО !
А дали лажат, лажат сушат.