Зад нас оставаме година полна со предизвици, во која покажавме дека кога се работи чесно и посветено може да се постигнат високи резултати. Битола успеа да излезе од затвореноста и индиферентноста која постоеше изминатите години. Битола повеќе не е заборавен град, вели градоначалникот на општина Битола Тони Коњановски во своето обраќање во кампањата „Промените на дело” во организација на ВМРО-ДПМНЕ.