Оваа година да биде година на победи, да биде година на обнова, да престанат неправдите, да престанат понижувањата, да престане срамот. Јас сум оптимист, верувам во мудроста на народот и сигурен сум дека токму оваа е таа година кога ќе победи oбновата врз разурнувањето, напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по повод празникот Водици.