Вицепремиерката Радмила Шекеринска во интервју за „Радио Слободна Европа“ потврди дека била во домот на Бојан Јовановски и побара Обвинителството тоа да го истражи.

Јавното обвинителство може да истражува сè и во ниеден момент никој од нас не се обиде тоа да го спречи. Инаку, ако земеме список кој сè бил кај не само криминалецот, туку и кај бегалецот Груевски, ВМРО-ДПМНЕ треба да ја затвори партијата.