СДСМ се сомнева дека бизнисменот Јордан Камчев, сведок во случајот Рекет и осомничен во Империја, ја финансирал кампањата на ВМРО ДПМНЕ за последните претседателски избори. Портпаролот на СДСМ Костадин  Костадинов јавно праша  колку пари Камчев ставил на сметката на партијата ВМРО ДПМНЕ