Заменик градоначалничката на Град Скопје Бујаре Абази од Алијанса на Албанците поднесе оставка од функцијата.

– На последните локални избори во Град Скопје ветивме дека ќе ги тргнеме од власт тие кои што наштетија, ограбуваа и им го влошија животот на скопјани, но актуелната градоначалничка на Град Скопје Данела Арсовска, направи две скандалозни прекршувања на договорот и заложбата што ја дадовме пред граѓаните, нагласи Абази, додавајќи дека актуелно раководство нема да ја добие нејзината поддршка.

Ова е само уште една потврда за пишувањата дека Арсовска е влезена во коалиција со ДУИ.