Министерството за внатрешни работи утринава соопшти дека е приведен осомничениот А.Ѓ. по кого се трагаше за убиството на хрватскиот ракометар Денис Тот. Осомничениот е приведен на територија на Скопје.

“Фокус” дознава дека Ѓорѓиевски доброволно сам се предал на припадниците на Оперативниот тим Потраги, околу 1 часот по полноќ, во населбата Аеродром. Преговорите за неговото предавање траеле околу 4 часа.