И покрај барањата на адвокатите сите рочишта да запрат додека трае вонредната состојба, денеска во Кривичниот суд треба да продолжи процесот „Рекет“. Откако завршија материјалните докази и сведоците предложени од Бојан Јовановски, денеска со искази треба да започнат и сведоците на Катица Јанева.

За денеска е најавена Фатиме Фетаи која беше една од најблиските соработнички на поранешната специјална обвинителка Јанева