Европската унија бара од Македонија да воведе визи за граѓаните на Косово.Оваа барање кое власта на ДУИ И СДСМ ја кријат ја објави амбасадорот на Косово во Белгија Агрон Бајарами.

Апсолутно е неприфатливо барањето на Европската комисија да го наведат Косово за кои треба да бидат потребни визи за Црн Гора и Македонија. Посебно вознемирувачко што со години на Косово неправедно му се одбиваше визна либерализација и сето ова доаѓа по договорите од Берлинскиот процес-напиша Бајрами.

Ова барање од ЕУ кон Македонија е веќе подголго време но власта на ДУИ одбива да го спроведе. Пред неколку дена МНР објави дека се воведуваат визи за неколку земји меѓу кои Куба и Боцвана но не и за Косово.