Во рамки на воената вежба „Дефендер“ која се одржува и во Македонија, елитната единица на АРМ „Леопарди“ била однесена на Косово. Таму нашите војници биле принудени да оддадат почит на УЧК и да се поклонат.

Како што дознава „Република“ настанот се случил во меморијалниот центар во местото Меја. Таму пред војниците од АРМ се пееле песни во кои се величале УЧК, призренската лига и за настаните во Диво насење во Куманово.