Единствениот Германец на Фајнал фор турнирот во Келн, Кристијан Дисингер пред насобраните граѓани на скопскиот плоштад на македонски јазик извика „Сите ве сакам“!

Во еден момент Тимур Дибиров, го оттргна микрофонот од рацете на Дисингер и на публиката и рече „Какво време дојде, Германец да сака да живее во Македонија!

Дисингер возбуден се заблагодари за поддршката од соиграчите и од навиначите, пеејќи „Ајде, ајде, Вардаре…’