Денеска, 13 октомври, со почеток во 18:00 часот, ВМРО-ДПМНЕ ги повика граѓаните заедно да протестираат со возила во Скопје, Охрид и Прилеп против, како што велат мафијата на Заев и поскапувањето на струјата.

Од ВМРО-ДПМНЕ повикуваат на почитување на мерките за заштита од КОВИД-19, притоа секој со себе да носи лична заштитна опрема.