Автобусот кој ноќеска се запалил во Бугарија и каде загинаа 46 патници меѓу кои и деца, бил на тетовскиот авто-превозник Беса Транс, објави Слободен печат.

Станувало збор за екскурзија на релација Скопје – Истанбул – Скопје, а голем дел фотографии и видеа од истата се објавени на Фејсбук страната на компанијата Беса Транс.