Универзалната сала која сега е оставена да пропаѓа се одржале многу важни културни и музички настани. Еден од нив сигурно е југословенскиот избор за песна на Евровизија. Во 1984 година, Универзалната сала “светела“ и ги примила најголемите југословенски звезди.

Победиле Владо Калембер и Изолда Баруџија со песната „Чао аморе“. Погледнете што пишувал југословенскиот печат за тоа каков домаќин бил Скопје.