Новиот стадион во Катар, каде што ќе се одиграат Мундијалните натпревари во 2022 година,  намерно или случајно изгледа како женски полов орган. Ова се се почестите коментари иако кога бил промовиран проектот за стадионот било кажано дека е инспириран од традиционален арапски брод, за ловици на бисери и риболов.

Стадионот ќе биде завршен следната година и ќе има 40.000 места, а се наоѓа во пристаништето Ел Вакре. Тој е најновиот дизајн на британскиот архитект Дам Заха, кој одеднаш почина од срцев удар во 2016 година.

Заха, исто така, го изгради аквацентарот во Лондон за Олимпијадата во 2012 година.

Погледнете како се градел овој стадион: