Туристите кои одат на одмор со својот автомобил ризикуваат да останат без него, бидејќи лесно можат да бидат мета на крадци, без разлика каде се наоѓаат.

Токму тоа  им се случи на туристи од Србија на одмор во Грција, поточно на Тасос.

На Фејсбук групата „Грчка инфо“ е објавена фотографија од бравата која е оштетена во обид  да му упаднат во автомобилот.

„Обид за упад на Тасос, плажа Нотос“, напиша оштетениот турист.