Пејачот Владо Георгиев ги поддржува протестите на опозицијата. Тој на социјалните редовно објавува критики и навреди за власта во Србија и на контролата врз медиумите. Владо се појави и на саботниот митинг пред Парламентот во Белград со алкохол во рака. Најнапред Владо пиеше лименка пиво а потоа и со плоска ракија.

На тоа Владо одоговори дека во устата имал усна хармоника.