Јелена Карлеуша денеска  се појави во Првото основно јавно обвинителство во Белград, на рочиште за драмата која се случила во нејзиниот семеен дом на Божиќ – кога нејзиниот сопруг Душко Тошиќ наводно ја нападнал.

Имајќи го предвид добиеното мислење од Градскиот центар за социјална работа, како и изјавата на пејачката, обвинителството донесе одлука да не поведе кривична постапка против прославениот фудбалер.