Оваа мозгалка никого не остави рамнодушен. Задачата е меѓу стотиците коцки на кои ги има точките од еден од шест да ја пронајдете и таа со седумка.

Доколку се измачивте, решението е подолу. Ако ја решивте ви честитаме, имате одлична моќ на запазување.