Босанскиот пејач Осман Хаџиќ ја преработи песната Компас на Владо Јаневски од средината на деведесетите. Наместо модерен поп ритам  овој пат таа звучи како босанска севдалинка.Па така наместо Радишани се споменува Игман планина..

Слушнете ја