Иако важи правилото дека мажите брзо ја преболуваат врската и веднаш скокаат по нов „плен“ сепак не се сите такви.Овие три хороскопски знаци кај мажите важат за големи „плачковци“ и тешко ја поднесуваат разделбата.

За Раковите разделбите се кошмар и не можат да се ослободат од сенката на поранешната партнерка. Тие кога се во врска мислат дека ќе трае засекогаш.Сакаат сигурност во секаква смисла и тешко им е да излезат од врската дури и кога таа не е најсајна. Домот, семејството и децата за нив се светост. И ако влезат во нова врска тоа за него е „колку да се рече“.

Мажите родени во знакот на Лав не го подаруваат своето срце така лесно. Ако се заљубат за својата партнерка ќе направат апсолутно се и веднаш сакаат живот со неа. По раскинувањето тешко прифаќаат дека ништо нема да биде како порано. Од страв да не биде повреден тешко влегуваат во нова врска и сонуваат за добрите стари времиња со поранешната партнерка.

Врската со Стрелец не е лесна бидејќи имаат слободен дух. Стрелецот брзо се заљубува но тешко се одлучува за цврста врска.Патат за првата љувов и неа никогаш не ја забораваат.Таа за него е соврешена иако можеби и со неа ги имал истите проблеми како со неа.