Претседателот на Русија Владимир Путин и кинескиот лидер Си Џинпинг испија по чашка вотка по средбата во Владивосток. Видеоснимката од тој настан е објавена на сервисот „Јутјуб“.

Тие двајцата се имаат состанато речиси 30 пати, а Путин во една прилика рече дека кинескиот претседател е единствениот светски лидер кого еднаш го повикал на роденден.