Зоран Давидовиќ, познат по прекарот Чанда, загина во сообраќајна несреќа на 23 март 2000 година на автопатот Нови Сад – Белград, додека се враќал од погребот на Бранислав Лаиновиќ.

И Давидовиќ и Лаиновиќ беа познати како опасни момци од криминалното милје.

Еден месец пред убиството се појавила лажна вест дека Џанда е убиен. Тогаш Јелена Карлеуша изјавила:

– Господ ги штити добрите, чесните и паметните луѓе, а ги казнува оние кои не се такви. Како што живее, тој поминува. Знаејќи го тоа, јас и Зоран сме мирни и сигурни дека ќе доживееме длабока старост.

Кога Чанда навистина беше убиен Јелена напиша:

Единствена љубов моја, чекај ме.

Неколку месеци по убиството Јелена на Чанда му посвети песна. Еве ги стиховите на „Баладата за Зоран“.

„Тие знаеја, сите знаеја, дека Господ лошо ни пишува, само јас не знаев, а најмногу те познавав тебе“.