Познат српски манекен ја направил измамата на деценијата во Србија.Тој минатиот викенд организирал свадба со својата навидум девојка Емилија Селаковиќ.

Се би било нормално ако не се окрило дека свадбата не била лажна и дека тие воопшто не биле во врска. Карло Швоња дошол до генијален план како да дојде до пари кои ќе му ги донесат како подароци роднините и пријателите па закажал свадба во елитен ресторан. Кога дошле да го потпишат договорот на менаџерот на ресторанот му рекол дека нема пари за депозит од 10 отсто и дека ќе плати само пет, односно околу 500 евра. Згора на тоа на одговорните од ресторанот им рекол тие да се погрижат за декорација, фото и камера и оти ќе платат се одеднаш.

Кога свадбата почнала келнерите почустувале дека нешто не е во ред и оти гостите не играат и се однесуваат чудно. Згора на тоа невестата пиела на големо иако им кажала дека е трудна. Кога свадбата била при крај младоженецот им рекол забавата да продолжи во еден сплав и оти се тој ќе плати.Гостите отишле и пред крајот се случила вистинска драма. Зетот и невестата почнале да се караат дека наводоно тој имал афера осо некоја девојка во клубот и морало да интерненира обезбедувањето да ги отстрани од клубот.

Роднините и пријателите дознале дека тоа било местено за самите да си ја платат сметката која била 1000 евра.

Кога другиот дел младоженецот дошол да ја плати сметката од околу 8000 евра им рекол дека нема пари бидејќи не може да извади од картицата од Кина каде што работел и дека ќе им плати за неколку дена.

Кога поминала една недела газдата од ресторанот разбрал дека е измамен и ги информирал медумите. Шокот следувал откако од пријатели на младоженецот разбрал дека тој е геј и дека планот му било да ги собере парите од подароците и да избега во Кина.

Случајот бил пријавен и во полиција од каде му рекле дека се немоќни и дека треба да поднесе приватна тужба за младенците.