Познати се резултатите од обдукцијата на српскиот рапер Гру.  Лекарите соопштија дека тој имал двојна скршеница на рбетот како последица од ударите во водата предизвикани од ветрот.

Очевидци тврдат дека бил исфрлан во водата пет пати за 20 секунди и не стигнал да се откачи од ремените на Кајтот. Влегол во состојба на „loop“, односно неконтролирано движење и веќе му немало спас.