Сопругата на раперот, Гру, Даница е потресена од неговата смрт. Таа не знаела што се случува се додека не и се јавила пријателката и ја прашала.

Што лупаат дека Гру загинал?

Тоа било за неа шок и набрзо се јавила кај другарите на раперот кои и ја потврдиле трагичната вест.

Децата, пак, на пејачот за смртта на сопругот разбрал од училишниот психолог кој бирал начин како да им соопшти за да не биде преголем шок.

Гру иако бил исклусен во кајт сепак не можел да се справи со невремето кое го зафатило Дунав.