Српскиот рапер Гру загина попладнево при параглајдинг на Дунав. Неговото тело е пронајдено во реката откако со неговиот кајт паднал во реката.

Безживотното тело на раперот стоеше во чамец додека се чекаше да биде направена обдукција за да се дознаат точните причини за несреќата.

Неговите пријатели го извекле телото на Гру неверувајќи што се случило