На приватна церемонија во Нови Сад е погребан Ѓорге Балашевиќ. Тој беше испратен само во кругот на неговото семејство без никакви верски обичаи.

На погребот свиреја неговите тамбураши а една од песните беше посветена за неговата сопруга Оливера.