Ознака: Ѓорге Балашевиќ
Магазин

„Свирете ми есен доаѓа дуњо моја“ е пишувана според вистински настан (ВИДЕО)

пред 1 месец
Се е како во песната

Семејството се сеќава: „Божа звани пуб“ навистина постоеше и беше голем коцкар (ФОТО/ВИДЕО)

пред 4 мес.
Магазин

Била љубоморна: Сопругата му забранила на Балашевиќ да ја пее оваа песна (ВИДЕО)

пред 4 мес.
Магазин

Балашевиќ погребан само од семејството и тамбурашите (ФОТО)

пред 4 мес.
Магазин

Ќе добие ли Балашевиќ улица во Скопје?

пред 4 мес.
Магазин

Љубовта кон Скопје Балашевиќ ја опиша во песната „седум осмини“

пред 4 мес.
Магазин

Балашевиќ ги „собра“ скопјани на концерт (ФОТО)

пред 4 мес.
Магазин

Почина Ѓорѓе Балашевиќ, легендарниот кантавтор

пред 4 мес.
Магазин

Балашевиќ има силно запаление на белите дробови, примен е во болница

пред 4 мес.
Магазин

Ќе донесел лекарско ако е потребно: На Балашевиќ му се вградени стентови, избегнато најлошото

пред 2 години