Гужва пред Универзална сала, се бара паркинг, ечат песните на Балашевиќ. Чиниш само што не започнал еден од неговите многуборјни концерт.Скопјани не го заборавија популарниот Џоле во градот во кој беше чест гостин.

Се собраа да му оддаадат почит како што тоа го направија во сите поголеми градови на Балканот.

На видео бим се слушаа неговите песни, се палеа свеќи, се оставаа плишани играчки како што вели во песната „некои нови клинци“.

Со неговата смрт си оди и „циркусот од нашиот град“……