Ознака: угостители
Економија

Угостителите повторно незадоволни: Рестрикциите во работното време е кршење на уставните права

пред 2 години
Економија

Угостителите трпат големи загуби, му дадоа рок на Заев до утре

пред 2 години
Економија

Угостителите бараат итна средба со премиерот отворена за јавност

пред 2 години
Економија

НУК незадоволни од одлуката на Комисијата: Ако Владата ја прифати оваа препорака, нека размисли како и дали ќе ги надомести штетите

пред 2 години
Економија

Угостителите бараат средба со Комисијата за заразни болести

пред 2 години
Економија

Угостителите се противат на затворање на објектите за Нова Година

пред 2 години
Економија

НУК: Владата итно да ги преиспита своите одлуки за помош на најзагрозените индустрии од пандемијата

пред 2 години
Економија

НУК: Новото ограничување на работното време ќе ги натера угостителите да прават рационализација на вработувањата

пред 2 години
Економија

Намалени приходи и масовни отпуштања ќе донесат новите мерки за справување со вирусот, велат угостителите

пред 2 години
Економија

Угостителите бараат посебни протоколи за организација на свадби

пред 2 години
Економија

Дојдени сме до финансиски колапс, велат угостителите

пред 2 години
Македонија

Независна угостителска комора: Не ни требаат крпеници од протоколи, доброволно ќе ги затвориме објектите

пред 2 години
Економија

Угостителските објекти кои организираат свадби, прослави и настани очекуваат одлука за почеток со работа

пред 3 години
Економија

Пауновски: Угостителите да не ги отвораат објектите додека не се укине забраната за работа

пред 3 години
Економија

Комората на угостители ги очекува протоколите за нивната работа

пред 3 години
Премиерот бара од угостителите метод за сузбивање на сивата економија во нивните објекти

Спасовски до угостителите: Oсвен личниот интерес не гледаат ништо подалеку

пред 3 години
угостителите нема да ги користат мерките оти се недоволни и субјективни

Над 15 000 работници се отпуштени од туристичко угостителскиот сектор

пред 3 години