Целосен локдаун или намалување на работното време на угостителските објекти за дочекот на Новата Година е бесмислена мерка. Граѓаните се доволно свесни за протоколите како да се однесуваат во објектите, а и самите угостители знаат дека оваа година нема да има прослави, велат од независната угостистелска комора.

Факт е дека најголемиот и најубавиот месец кога угостителоте имааат можност колку толку да вратат од своето достоинство и од своето работење и да докажат дека не се причинители за бројните заболувања во изминативе два месеци, е изгубен месец. Секоја мерка што ќе се носи во тековниот месец не само што е задоцената мерка, туку е и бесмислена, вели Здравко Јосифовски од Независна угостителска комора.