Ознака: Трајан Димковски.
Економија

Финансиска поддршка за брендирање на домашните земјоделски производи и специјалитети

пред 3 години
Економија

Се извезе македонско јагнешко во Јордан со карго транспорт

пред 3 години
Економија

Градинарите изземени од викенд-забраната за движење, за другите земјоделци посебни дозволи

пред 3 години
сесија на работната група за Земјоделство и рурален развој

Слабо стоиме со извозот на земјоделски производи

пред 3 години
Економија

Откупени 80 отсто од реколтата тутун со досега највисока просечна цена од 222,5 денари

пред 3 години
Реакција на прес-конференцијата на Трајан Димковски

ВМРО-ДПМНЕ: Земјоделците се на раб на егзистенција поради слабиот откуп и ниските откупни цени

пред 4 години
Економија

Димковски: Протестите на земјоделците се политички мотивирани

пред 4 години
Економија

Македонија и Русија заеднички ќе работат на зголемување на трговската размена

пред 4 години
Економија

Усогласување на фитоконтролите на готови производи со Албанија

пред 4 години
Економија

Димковски: Ја имаме предвид сушата, со лозарите ќе ја дизајнираме најавената интервентна мерка од државата за грозјето

пред 4 години
Економија

Со помош од ФАО ќе се развиваат руралните средини и малите земјоделски стопанства

пред 4 години
Економија

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

пред 4 години
дополнителна поддршка

Лозарите добија по еден денар за килограм предадено грозје (ВИДЕО)

пред 4 години
Економија

Димковски: Ќе видиме како одат цените, па ќе одлучиме за евентуална интервенција

пред 4 години
лозарите утре излегуваат на протест

Димковски: МЗШВ не може директно да влијае на преговорите меѓу лозарите и винариите

пред 4 години
радикални мерки да се спречи појавата на африканска чума

Ќе се стрелаат диви свињи,ќе се уништуваат питомите кои не се под надзор, ќе се вклучи и Армијата

пред 4 години
Прес-конференција на вицепремиерот Анѓушев и министерот за земјоделство, Димковски

ВО ЖИВО: Владата со превентивни мерки за заштита од Африканска чума

пред 4 години
Економија

Димковски: Растат откупните цени и извозот на земјоделските производи

пред 4 години
Економија

Министерот за земјоделство најави исплата на заостанатите субвенции

пред 4 години
И годинава проблем со откупот и цените

Лозарите се жалат дека се робови на сопствените плантажи

пред 4 години