Ознака: николче бабовски
Економија

Бабовски: Искористени максимално средствата од ИПАРД програмата

пред 2 мес.
Економија

Бабовски: На располагање нови средства за поддршка на рибарството и аквакултурата

пред 4 мес.
дополнителна поддршка

Лозарите добија по еден денар за килограм предадено грозје (ВИДЕО)

пред 6 мес.
Денови на млекото и кооперативното здружување во Битола

Димковски: Задругите се еден од начините за одржливо млекопроизводство

пред 8 мес.
Почнува реализацијата на предвидените 37,5 милиони евра за рурален развој на општините 

Анѓушев: Сакаме да ја видиме земјава без кал, секој град да биде убав

пред 9 мес.
потпишани договори со земјоделците од програмата за рурален развој

Со системот „капка по капка“ до поконкурентно производство

пред 9 мес.
го исполнивме ветеното рече министерот николовски

Отворен е тендерот за зелената нафта, избраната компанија ќе ги печати платежните картички

пред 9 мес.
од последниот повик за ИПАРД 2

Потпишани договори за инвестиции во преработувачки капацитети

пред 11 месец
Економија

Исплатени се 5,5 милиони евра за субвенции за одржување на овошни насади, вклучително и за насадите со јаболка

пред 11 месец
Економија

Обезбедени 91 милион денари за субвенции за педигрирани приплодни грла добиток

пред 11 месец
Економија

Исплатени субвенциите за фармерите кои одгледале и заклале говеда во регистриран кланичен капацитет

пред 12 мес.
годишно се контролираат 7,5 отсто од бројот на апликации

Се проверува каде завршуваат земјоделските субвенции, тврди директорот на Платежна

пред 12 мес.
Економија

Надлежните задоволни од одзивот за ИПАРД

пред 1 година
Апел од Стопанската комора на северозападна Македонија

Компаниите да ги користат средствата од ИПАРД програмата

пред 1 година
МЗШВ

Наскоро истекува рокот за конкурирање за  двете мерки за инвестиции во земјоделството од  ИПАРД 2 Програмата

пред 1 година
Економија

Поврат на парите за камати на апликантите кои реализирале ИПАРД инвестиција со кредит од домашните банки

пред 1 година
Економија

Бабовски: Со мотор на „југо“ не се вози „порше“

пред 1 година
Економија

Исплатени 99 отсто од земјоделските субвенции

пред 1 година