Ознака: министерство за култура
Магазин

Скопски џез фестивал: Има ли пилот во авионот наречен Министерство за култура?

пред 1 месец
Магазин

Државниот ревизор утврдил неправилности за доделување пари за проекти од национален интерес во 2019 во Министерството за култура

пред 2 мес.
Магазин

Корисниците на проекти од Годишните конкурси ќе треба да отворат посебна трансакциска сметка

пред 2 мес.
Магазин

Ќе се реставрира родната куќа на Стив Наумов во Битола

пред 3 мес.
Магазин

Ристовски: Министерство за култура и стручната комисија дали имате елементарни познавања од математика? За етика сум сигурен дека немате

пред 3 мес.
Магазин

Јулијана Величковска за Годишната програма на Министерството за култура: Се чини дека со копи-пејст не се служеле само апликантите

пред 4 мес.
Магазин

Ѓоко Здравески: Си беше еднаш едно Министерство за култура во фиљан-фиљан земја Македонија..

пред 4 мес.
Магазин

Министерството за култура ги објави резултатите од Годишната програма

пред 4 мес.
Проблематично вработени во Националната установа Конзерваторски центар – Скопје

Одбиените кандидати се сомневаат дека Александра и Ангелина можеби не се Албанки, што може да го провери Министерот за корупција

пред 4 мес.
Магазин

„Култура или фискултура?“ го прекинува дијалогот со Министерството за култура: Комисијата ги прекршила условите на конкурсот, вршеле фаворизација

пред 4 мес.
Магазин

По Финансиската полиција во Министерството за култура ќе влезе Финансиска инспекција

пред 4 мес.
Магазин

Издавачите реагираат: Министерството за култура ги замрзна исплатите на проектите без да не информира или консултира

пред 4 мес.
Магазин

Протестен перформанс пред Министерството за култура: До кога ќе има партизација во културата?

пред 4 мес.
Магазин

Иницијатива „Фис-култура или култура“: До кога некомпетентни кадри ќе се ставаат на раководни позиции на културни институции?

пред 4 мес.
Магазин

Стефоска: Тука сум за да дадам максимум за доброто на сите во културата

пред 6 мес.
Магазин

Поднесена инцијатива за прогласување на црквата „Св. Ѓорѓи“ во Курбиново за културно наследство во опасност

пред 7 мес.
Македонија

Министерството за култура демантира дека министерот ќе си поднесе оставка

пред 2 години
Распределбата на пари утре ќе се разгледува на собраниска комисија

Министерството за култура направи корекции во неколку случаи по скандалот со грантовите

пред 2 години
потврдуваат од дкск за пресинг тв

Покрај роднините на политичарите, Антикорупциска ќе ги проверува и конкурсите во Култура

пред 2 години
на првата јавна седница најавија

Антикорупциска ќе го истражува конкурсот на Министерството за култура

пред 2 години